Événements

Höstens första FILMFRUKOST – Sudan Film Factory och Goetheinstitutet
Bio Rio, Hornstullstrand 3, T-bana Hornstull: In Search of Hip Hop (Issraa El-Kogali) + Nomads (by Mohamad Hanafi) + Our Beloved Sudan (by Taghreed Elsanhouri).

Français

Höstens första FILMFRUKOST
30 september kl. 11-14

Sudan – ett blir två
För cirka ett år sedan delades Afrikas största land och två helt nya länder bildades. Denna dramatiska händelse har på många sätt påverkat människors liv. På filmfrukosten gör vi en djupdykning i den sudanesiska historien och i nutiden; vad har hänt och hur ser framtiden ut för de två länderna, såväl politisk som kulturellt. I de tre filmerna får vi se Sudans öde ur dess egna invånares ögon. Filmerna visas i samarbete med Sudan Film Factory och Goetheinstitutet.

CinemAfricas Filmfrukost på Bio Rio
Söndag 30 september kl 11 – 14
Biljetter: 150 kr (3 filmer + frukost)
Bio Rio, Hornstullstrand 3, T-bana Hornstull

Biljetter köps via Bio Rio: www.biorio.se
Se info om filmerna som visas nedan
Välkommen!

Filmer som visas 30 september:

In Search of Hip Hop

Issraa El-Kogali, 2010, Sudan, 11 min

I Israa El-Kogalis första film får vi en inblick i Sudans musikliv. Vi får möta musiker, hiphopare och producenter i den spirande Sudanska musikindustrin. Dokumentären ger en bild av Sudan vi sällan fått möte.

Nomads
Mohamad Hanaf, 2012, Sudan, 36 min

Nomads är en dokumentär om musik och drömmar i Sudan. I filmen får vi möte en grupp mekaniker som även har musik som gemensamt projekt. Männens kreativitet och höga ambitioner gör att de inte ger upp sin passion för musiken trots en hård verklighet. Filmen har producerats av Goetheinstituet och ingår i ett projekt kallat Sudan Film Factory.

Our Beloved Sudan
Taghreed Elsanhouri, 2012, Sudan, 92 min

Den röda tråden i Our Beloved Sudan är historien om en familj, en man vars fruar har rötter i både Syd- och Nordsudan. Deras historier vävs samman med intervjuer med politiker och militärer som varit drivande i både konflikter och fredsprocesser under Sudans historia. Med spänning låter Taghreed Elsanhouri oss följa familjemedlemmarnas öden, landets historia och vad som hänt ur olika perspektiv – politiskt, militärt och på personliga plan.
Partager :