Événements

Daratt (Saison sèche)
Le 17 mars à 20h30 au Zuiderpershuis (Anvers) un drame signé Mahamat-Saleh HAROUN, primé à Venise, Carthage, Ouagadougou,…

Français

Het Zuiderpershuis presenteert:

Mardi 17 mars: Daratt‘Daratt’ (‘la saison sèche’) est une histoire poignante qui parle de vengeance et de pardon, avec une fin émouvante.

Na een ontwrichtende burgeroorlog verleent de Tsjaadse regering amnestie aan de oorlogscriminelen. Ontgoocheld stuurt een grootvader zijn kleinzoon Atim op pad, om de moordenaar van zijn zoon, de bakker Nassara, op te sporen en te doden. Atim biedt zich aan als leerjongen in de bakkerij, maar al gauw wordt hij heen en weer geslingerd tussen zijn missie als wraakengel en de steeds hechtere band met Nassara. ‘Darat’ (het droge seizoen) is een spannend, indringend verhaal over wraak en vergiffenis, met een einde dat nog lang blijft nazinderen. Na ‘Abouna’ is deze film het tweede deel van Harouns trilogie over de relatie tussen vaders en zonen.

Mahamat-Saleh Haroun / Tsjaad, Frankrijk / 2006 / 92 min. / NL-FR ondertiteld


Aanvang/Heure: 20u30/20h30
Kaarten/Tarif entrées : 5 euro in vvk / 8 euro aan de kassa

English

Het Zuiderpershuis presenteert:

Dinsdag 17 maart: DarattNa een ontwrichtende burgeroorlog verleent de Tsjaadse regering amnestie aan de oorlogscriminelen. Ontgoocheld stuurt een grootvader zijn kleinzoon Atim op pad, om de moordenaar van zijn zoon, de bakker Nassara, op te sporen en te doden. Atim biedt zich aan als leerjongen in de bakkerij, maar al gauw wordt hij heen en weer geslingerd tussen zijn missie als wraakengel en de steeds hechtere band met Nassara. ‘Darat’ (het droge seizoen) is een spannend, indringend verhaal over wraak en vergiffenis, met een einde dat nog lang blijft nazinderen. Na ‘Abouna’ is deze film het tweede deel van Harouns trilogie over de relatie tussen vaders en zonen.

Mahamat-Saleh Haroun / Tsjaad, Frankrijk / 2006 / 92 min. / NL-FR ondertiteld

‘Daratt’ (‘la saison sèche’) est une histoire poignante qui parle de vengeance et de pardon, avec une fin émouvante.
‘Daratt’ (‘dry season’) is a poignant story of revenge and redemption with an incredibly moving ending.


Aanvang: 20u30
Kaarten: 5 euro in vvk / 8 euro aan de kassa
Partager :