Fiche Personne
Réalisateur/trice Acteur/trice

Thiago Justino

Brésil

Français

Acteur et Réalisateur brésilien.

Parfois crédité sous le nom de
Tiago Justino


Thiago Justino est né le 05 Mars 1960, à Rio de Janeiro, Brésil.
Il est connu pour Le Convoi de sel et de sucre, Doce Tentação (2012), Remédio Santo (2011), Ganância (2001) et Quilombo (1984).

English

Brazilian actor, Film director and Coach.

He is sometimes credited as
Tiago Justino


Thiago Justino was born on March 5, 1960 in Rio de Janeiro, Brazil. He is known for his work on Doce Tentação (2012), Remédio Santo (2011), Ganância (2001) et Quilombo (1984). He is married to Alexandra Solnado. They have one child. He was previously married to Duaia Assumpção.

Filmography

2016-2017 / Rock Story (TV Series), 104 episodes
Thiago Justino’ role: Luizão

2017 / Real: O Plano por Trás da História
Thiago Justino’ role: Joubert

2016 / Oblivious Memory
Thiago Justino’ role: Gomes

2016 / The Train of Salt and Sugar
Thiago Justino’ role: Salomão

2015 / Santo Forte (TV Series)
Thiago Justino’ role: Celso

2015 / Questão de Família (TV Series)
Thiago Justino’ role: Juiz

2014 / Getúlio
Thiago Justino’ role: Gregório Fortunato

2013 / Só Deus é Fiel (Short)
* actor

2012 / Amor I Love You (Short) / Director: Thiago Justino
* Film Director

2012 / Doce Tentação (TV Series)
* acting director – 302 episodes

2011-2012 / Remédio Santo (TV Series)
* child acting coach – 255 episodes

2011 / Anjo Meu (TV Series)
* acting director – 36 episodes

2008-2009 / Equador (TV Mini-Series)
* assistant acting director – 30 episodes
Thiago Justino’ role: Tradutor

2007 Ke Fina Gente (TV Series)
* actor

2004 / Maré Alta (TV Series)
Thiago Justino’ role: Ship Passenger

2002 / Um Estranho em Casa (TV Series), 20 episodes
Thiago Justino’ role: Marco

2001 / Ganância (TV Series), 150 episodes
Thiago Justino’ role: Roberto

1993 / Vênus de Fogo (TV Movie)
* actor

1992 / Sua Excelência, o Candidato
* actor

1992 / Pedra Sobre Pedra (TV Series)
Thiago Justino’ role: Fulô

1991 / Lambada
* actor

1990-1991 / Araponga (TV Series)
Thiago Justino’ role: Whitehouse

1990 / O Quinto Macaco
Thiago Justino’ role: Chauffeur

1990 / Lambada
* actor

1990 / Escrava Anastácia (TV Mini-Series)
Thiago Justino’ role: Ode Biyi

1990 / Mãe de Santo (TV Mini-Series) (1990-1991), 16 episodes
* actor

1989 / Pacto de Sangue (TV Series)
Thiago Justino’ role: Benedito

1988 / Abolição (TV Mini-Series)
Thiago Justino’ role: Olokini

1987 / Italiani a Rio
* actor

1987 / Corpo Santo (TV Series)
Thiago Justino’ role: Jovelino

1986 / Malandro
* actor

1986 / Tenda dos Milagres (TV Mini-Series), 30 episodes
* actor

1985 / Nifrapo (Short)
* actor

1984 / Quilombo
Thiago Justino’ role: Tité

______

Actor brasileiro

Altura: 1,93 m

Thiago Justino já atuou em mais de 10 longas, entre eles « Comboio de Sal e Açucar », « Quase Memória », « Getúlio », « Vênus de Fogo », « Sua Excelência, O Candidato », « Lambada », « O Quinto Macaco », « Dançando Lambada », « Italiani a Rio », « Malandro », « Nifrapo », « Quilombo ». Atuou ainda no curta-metragem « Só Deus é Fiel » com direção de Guilherme Correia. Na televisão trabalhou em « Santo Forte », « Questão de Familia », « Equador », « Ke Fina Gente », « Maré Alta », « Um Estranho em Casa », « Ganância », « Pedra Sobre Pedra », « Araponga », « Mãe de Santo », « Escrava Anástacia », « Pacto de Sangue », « Corpo Santo » e « Tenda dos Milagres ».

FORMAÇÃO ACADÊMICA
Comunicação Social e Marketing na Faculdade Hélio Alonso


Histórico

CINEMA

Longas
– 2016 – « Comboio de Sal e Açucar » – Dir. Licino Azevedo
– 2016 – « Quase Memória »- Dir. Ruy Guerra
– 2014 – « Getúlio » – Dir. João Jardim
– 1993 – « Vênus de Fogo » – Dir. Victor Lopez
– 1992 – « Sua Excelência, O Candidato » – Dir. Ricardo Pinto e Silva
– 1991 – « Lambada » – Dir. Fábio Barreto
– 1990 – « O Quinto Macaco » – Dir. Éric Rochat
– 1990 – « Dançando Lambada » – Dir. Giandomenico Curi
– 1987 – « Italiani a Rio » – Dir. Michele Massimo Tarantini
– 1986 – « Malandro » – Dir Ruy Guerra
– 1985 – « Nifrapo » – Dir. Ricardo Bravo
– 1984 – « Quilombo » – Dir. Carlos Diegues

Curta
– 2013 – « Só Deus é Fiel » – Dir. Guilherme Correia

TELEVISÃO
– 2015 – « Santo Forte » – Dir. João Carlos Machado, Roberto d’Avila, Yara Gusman, Dani Carneiro, Li Pallas, Yuri Scocuglia
– 2015 – « Questão de Familia » – Dir. Sérgio Rezende
– 2009 – « Equador » – Dir. André Cerqueira, José Manuel Fernandes, Artur Ribeiro
– 2007 – « Ke Fina Gente »
– 2004 – « Maré Alta »
– 2002 – « Um Estranho em Casa » – Dir. Manuel Amaro da Costa, Nuno Vieira
– 2001 – « Ganância » – Dir. Manuel Amaro da Costa, Patricia Sequeira, Nuno Vieira
– 1992 – « Pedra Sobre Pedra »
– 1991/1990 – « Araponga »
– 1991-1990 – « Mãe de Santo »
– 1990 – « Escrava Anástacia »
– 1989 – « Pacto de Sangue »
– 1987 – « Corpo Santo »
– 1985 – « Tenda dos Milagres »

Source:
www.vgiagentes.com.br/ator/thiagojustino/